Uzman Psikolog Arzu Hamurcu, oruç tutmadan önce sağlık kontrolünden geçmenin, özellikle insülin direnci veya şeker gibi problemleri olan bireyler için büyük önem taşıdğını ve ramazan'ın getirdiği değişikliklerin, vücudumuzda ve psikolojimizde çeşitli reaksiyonlara neden olabileceğini belirtti. 

Öfke ve Stresle Başa Çıkma

Hamurcu, açlık ataklarıyla baş etme konusunda rahatsızlık yaşayan bireylerin, psikolojik destek alarak bu süreci daha rahat geçirebileceklerini dile getirdi. Ayrıca, açlık ataklarının, özellikle trafik gibi stresli ortamlarda bireylerin tepkilerini değiştirebileceğini ve bu durumun önceden bilinçli bir şekilde yönetilmesi gerektiğini de vurguladı.

Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı

Uyku Düzeni

Ramazan ayında sahur ve teravih namazı gibi ibadetler nedeniyle değişen uyku düzeni, stres hormonlarının artmasına neden olabiliyor. Hamurcu, gün içinde aktif kalarak ve kaliteli bir uyku sağlayarak bu etkilerin azaltılabileceğini ifade etti. Ayrıca, sahur ve iftar arasında mideyi fazla yormamak ve dengeli beslenmek, bu süreçteki fiziksel ve psikolojik sağlığımız için kritik öneme sahip olduğunu da sözlerine ekledi.