Uzman Doktor İbrahim Oğuz, Denizli Devlet Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nde görev yapmakta olup, Covid aşısı olmayanların kalp krizi riskinin arttığını belirtti. Yapılan bir çalışmada, Covid aşısı olmayanların, aşı olanlara göre daha fazla kalp krizi riski taşıdığının ortaya çıktığını ifade etti.

İstatistiklere göre, Türkiye'de ölümlerin büyük bir kısmının kalp hastalıklarına bağlı olduğu bilgisi de paylaşıldı. Uzman Doktor Oğuz, özellikle Covid-19 dönemi sonrasında gençlerde de kalp hastalıklarının sıkça görüldüğünü belirtti. Sigara kullanımı, kötü beslenme alışkanlıkları, fiziksel aktiviteden uzaklaşma ve tuz tüketimi gibi faktörlerin bu artışta etkili olduğunu vurguladı.

Doktor Oğuz'un aktardığına göre, yapılan bir çalışma, Covid aşısı olmayanlarda Covid-19'a bağlı kalp hastalıkları ve ölüm vakalarının daha fazla olduğunu gösterdi. Bu durum, Covid-19'un insanlarda kalp krizi riskini artırabileceği yönündeki algının aksine olduğunu ortaya koydu.

Ayrıca, kalp krizi belirtileri konusunda da bilgilendirmede bulunan Doktor Oğuz, göğüs bölgesindeki baskı tarzı ağrıların kalp krizi belirtisi olabileceğini ve sadece sol kol ağrısının yeterli olmadığını belirtti. Sol kol ağrısı, genellikle göğüs ağrısı, terleme ve nefes darlığı gibi belirtilerle birlikte olmalıdır ki bu durumda kalp krizi düşünülmelidir.

Kalp krizi riskini azaltmak için ise, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Doktor Oğuz, spor yapılması, sağlıksız beslenme alışkanlıklarından kaçınılması, kolesterol düzeyinin düzenli olarak kontrol edilmesi ve sigara kullanımının bırakılması gibi önerilerde bulundu. Özellikle kronik rahatsızlıkları olanların düzenli olarak kontrole gitmelerinin önemine değindi.

Canlı yayında kaza sonucu hayatını kaybetmişti; CZN Burak'tan ailesine ziyareti Canlı yayında kaza sonucu hayatını kaybetmişti; CZN Burak'tan ailesine ziyareti