Konut arzının artması ve devlet arsalarının konut yapımı için değerlendirilmesiyle konut fiyatlarında önemli bir düşüş yaşanacak. Bakan Şimşek'in açıklamalarına göre, fiyatlar arsa arzı sonrasında yaklaşık yüzde 40 oranında gerileyecek.

Bakan Şimşek'ten kira ve konut düzenlemeleri

Bakan Şimşek, TBMM'de yaptığı açıklamalarla konut kiralarında uygulanacak maksimum artış oranını yüzde 25 olarak belirledi. Bunun yanı sıra, tüketiciyi koruma amacıyla birçok önlem alındığını belirtti. Bu önlemler arasında, kira davalarında zorunlu arabuluculuk sistemi, kredi değer oranlarındaki düzenlemeler ve enflasyonla mücadele stratejileri yer alıyor.

81 ilde sosyal konut projeleri başlıyor

Bakan Şimşek'ten kirada yüzde 25 zam sınırı açıklaması! Kiracılara kötü haber... Bakan Şimşek'ten kirada yüzde 25 zam sınırı açıklaması! Kiracılara kötü haber...

Bakan Şimşek'in duyurduğu TOKİ sosyal konut projeleri, 81 ilde gerçekleştirilecek. Bu projelere başvuruda bulunabilecek olanlar arasında asgari ücretliler, emekliler ve geliri düşük vatandaşlar bulunuyor.

Başvuru şartları neler?

TOKİ konut projelerine başvurabilmek için belirlenen şartlar şöyle:

  • T.C vatandaşı olmak
  • Başvurulan ilde en az 1 yıl ikamet ediyor ya da il nüfusuna kayıtlı olmak
  • TOKİ'den önceden konut almamış olmak ve tapuda bağımsız bölüm veya müstakil konut sahibi olmamak
  • Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olmak (bazı istisnai durumlar hariç)
  • Aylık hane halkı gelirinin toplamda en fazla net 34.000.00TL olması
  • Bir hane halkı adına sadece bir başvuru yapılabilmesi

Peki hangi illerde projeler hayata geçecek?

Bakanlığın aktardığı bilgilere göre sosyal konut projeleri 81 ilimizde başlatılacak. Peki sizin beklediğiniz il hangisi? Yorumlarınızı aşağıda paylaşabilirsiniz.