Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 ve 4.7 büyüklüğündeki iki depremi değerlendiren deprem bilimci Prof. Dr. Okan Tüysüz, TELE1 Ana Haber'de Murat Taylan'a açıklamalarda bulundu. Tüysüz, söz konusu depremlerin "6 Şubat depremlerinin artçıları" olduğunu belirterek, bu depremlerin oluşturan faylar arasında kırılmamış bir bölge bulunduğuna dikkat çekti.

Tüysüz, Çelikhan ile Pütürge ilçeleri arasındaki fayın özellikle dikkat çekici olduğunu ifade ederek, "Gelecekte burada bir deprem olacaktır. Eğer olursa 6 civarlarında bir deprem beklentisi var" şeklinde konuştu.

Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu öldürdü Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu öldürdü

Depremlerin artçı depremler olduğunu belirten Tüysüz, 6 Şubat'tan bu yana bölgedeki faylarda stres değişikliği olduğunu ve onbinlerce depremin yaşandığını ifade etti. Ancak, bu depremlerin kendi başlarına yıkıcı olmadığını, ancak daha önce hasar görmüş yapıları etkileyebileceğini belirtti.

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Kandilli ve AFAD merkezlerinin deprem değerlendirmelerindeki farklılıkları ise ilk verilen değerlerdeki hata paylarına bağladı, bu tür hataların olağan olduğunu ifade etti.