Türkiye buğday rekoltesinde rekor seviyelere ulaşıyor, ancak Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) çiftçilerin talebini karşılamakta zorlanınca üreticiler tüccarların eline düşüyor. Buğday rekoltesinin yüksek olması ülke için umut verici olsa da, düşük fiyatlar ve artan maliyetler nedeniyle üreticiler zor durumda kalıyor.

Benzin ve motorine sürekli zam gelmesi, tarım makineleri ve gübre fiyatlarının yükselmesi gibi etkenler üretim maliyetlerini artırıyor. Bunun sonucunda çiftçiler, Tarım Bakanlığı tarafından açıklanan taban fiyatların altında buğdaylarını tüccarlara satmak zorunda kalıyorlar. Tüccarlar ise bu durumdan faydalanarak ürünleri düşük fiyatlardan satın alıyor ve depoluyor. Buğday ihracatının önünün açılması ve TMO'nun ürünleri alım garantisi vermesi talepleriyle üretici birlikleri ve makarna üreticileri arasında görüşmeler yapılıyor.

Müfredat değişti! Peki, matematik dersleri artık nasıl olacak? Detaylar netleşti... Müfredat değişti! Peki, matematik dersleri artık nasıl olacak? Detaylar netleşti...

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) buğday alımlarına devam edeceğini açıklarken, bazı bölgelerde açık alan alım merkezleri oluşturarak çiftçilerin ürünlerini kabul edecek. Ancak bu durum üreticilerin maliyetlerini karşılayacak seviyede değil. Buğday fiyatlarındaki düşüşün devam etmesi durumunda üreticiler gelecek sezon ekim yaparken tereddüt yaşayabilirler.