Dünya genelinde yüzlerce şubesi bulunan ünlü kahve zinciri Starbucks, meyveli içeceklerinde meyve içeriği olmadığı iddiasıyla mahkemelik oldu. Manhattan'daki ABD Bölge Yargıcı John Cronan'ın talimatıyla başlatılan dava, içeceklerin isimlerinde belirtilen meyvelerin içeriklerinde de yer almasından kaynaklandığı belirtildi.

Davaya dâhil olan birçok tüketici, Starbucks'ın Mango Dragonfruit, Mango Dragonfruit Lemonade, Pineapple Passionfruit, Pineapple Passionfruit Lemonade, Strawberry Açai ve Strawberry Açai Lemonade Refreshers ürünlerinde reklamı yapılan meyvelerin, yani mango, çarkıfelek meyvesi ve açai'nin bulunmamasından rahatsızlık duyduklarını ifade ediyor.

İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı

mango-dragonfruit-starbucks-refresha

Davacılar aynı zamanda bu içeceklerin ana malzemelerinin su, üzüm suyu konsantresi ve şeker olduğunu iddia ediyorlar.

Bu dava öncesinde Starbucks, ABD'nin Illinois eyaletinde yaşayan Stacy Pincus isimli bir kadının açtığı 5 milyon dolarlık bir dava ile gündeme gelmişti. Stacy Pincus, Starbucks'ın buzlu içeceklerde reklamlardaki görsellere kıyasla çok daha fazla buz kullandığını ve bu yolla haksız kazanç elde ettiğini iddia ederek mahkemeye başvurmuştu.

Starbucks aynı zamanda sıcak içecekleri nedeniyle de dava edilmişti. Bir müşteri, Starbucks'ın sıcak içeceklerin servis edildiği bardakları tam olarak doldurmadığını iddia ederek kahve devini mahkemeye vermişti. Bu davalara ek olarak, meyveli içeceklerle ilgili davanın sonuçları ve Starbucks'ın bu tür iddialara yanıtı yakından izlenecek.