Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, Türkiye'nin güvendiği ekonomistler arasında yer alıyor ve hükümetin ekonomi politikalarına yönelik eleştirileriyle tanınıyor. Son zamanlarda hızlı bir yükseliş yaşayan dolar konusunda Demirtaş'tan dikkat çeken bir tahmin geldi.

Canlı Yayında 8 Yaşındaki Kızı İçin 'Müstehcen' İfadeler Kullanan Kadına Gözaltı Canlı Yayında 8 Yaşındaki Kızı İçin 'Müstehcen' İfadeler Kullanan Kadına Gözaltı

Demirtaş, İzmir'de öğrencilerle bir araya geldiği bir etkinlikte, doların yavaş yavaş artırılmasının doğru olmadığını ve bu şekilde yabancı yatırımcının ülkeye gelmeyeceğini değerlendirdi. Ona göre, doların en düşük 25 lira seviyelerinde olması gerekiyor.

Temmuz ayında asgari ücrete yapılan zam sonrasında doların 28 lira seviyelerine gelmesi gerektiğini savunan Demirtaş, ihracatçıların biraz rahatlaması gerektiğini vurguladı. Ancak hükümetin kendini sıkıştırdığını belirterek, doların olması gereken seviyelere çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Ekonomik açıdan enflasyon riskini göze almanın zorunlu olduğunu düşünen Demirtaş, doların bu şekilde değerlenmesinin önemli olduğunu düşünüyor. Bu tahminine göre, dolar kuru 28 TL'ye kadar yükselebilir.