Yaban mersini, kilo verme sürecinde önemli bir rol oynayabilecek, antioksidanlar, potasyum ve C vitamini bakımından zengin bir meyve olarak öne çıkıyor. Sorumlu Tıp Doktorları Komitesi'nin kurucu başkanı Dr. Neal Barnard, yaban mersininin, metabolizmayı hızlandırma ve iştah kontrolü gibi etkileriyle kilo vermeye yardımcı olduğunu dile getirdi.

Yaban Mersininin Bilinmeyen Faydaları

Yaban mersini, düşük kalori değeri ve içerdiği antosiyaninler sayesinde, yağ yakımını destekleyen bir süper besin olarak öne çıkıyor. Dr. Barnard, bu meyvenin tüketilmesinin, özellikle tatlı ihtiyacını sağlıklı bir şekilde karşılarken, aynı zamanda kilo verme sürecine de olumlu etkileri olduğunu belirtiyor. Yaban mersinini sevmeyenler içinse, ahududu gibi alternatifler de benzer faydalar sunuyor.

Yaban Mersininin Mavi Sırrı

TOKİ 33 ilde arsa satışı yapacak TOKİ 33 ilde arsa satışı yapacak

Yaban mersininin mavi renginin aslında bir göz yanılsaması olduğu ortaya çıktı. Radyo sunucusu Rachel Burden ve Bristol Üniversitesi'ndeki bilim insanlarının yaptığı çalışmalar, yaban mersininin mavi görünümünün, meyvenin yüzeyini kaplayan ve ışıkla etkileşime girerek mavi renk görünümü veren renksiz bir balmumu tabakasından kaynaklandığını gösterdi.