Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arapça ve Audi A8 Tartışmaları Hakkında Açıklamalarda Bulundu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arapça ve Audi A8 Tartışmaları Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Türkiye, yükseköğretim alanında uluslararası öğrenci kabulünde yeni bir döneme giriyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türkiye Maarif Vakfı arasında imzalanan Eğitime İlişkin İş Birliği Protokolü ile yurt dışından öğrenci kabulü kapasitesini artırmaya hazırlanıyor. Protokole göre, Türkiye'nin uluslararası öğrenci kabul sınavını uygulayacağı ülke sayısı 52'ye çıkarılacak ve Türkiye Yurtdışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS) altı farklı dilde gerçekleştirilecek.

YÖK Başkanı Erol Özvar, yapılan açıklamalarda Türkiye'nin uluslararası alanda daha fazla öğrenciye ev sahipliği yaparak dünya genelindeki üniversiteler arasındaki rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Halihazırda dünyada en fazla uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan ilk 10 ülke arasında yer alan Türkiye, nitelikli yeni öğrencilerle bu sayının artırılmasını amaçlıyor.

Bu protokolün bilim diplomasisinin geliştirilmesine katkı sağlayacağını belirten Özvar, uluslararası alanda ilişkilerin ve iş birliklerinin güçlendirilmesi amacıyla atılan adımlara dikkat çekti.