Kamudanhaber-Özel Haber

Tüm Türkiye’yi yasa boğan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından depremzede vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak maksadıyla KYK yurtlarının tahsis edilmesine karar verilmişti. Bu kapsamda üniversitelerin bahar yarıyılında derslerin online yapılması kararlaştırıldır. 

Hal böyleyken binlerce üniversite öğrencisi 2023 bahar yarıyılında yapılacak olan vize ve final sınavlarının ne şekilde yapılacağı konusunda merak içinde..

online-sinav

YÖK ‘ten yapılan açıklamaya göre üniversitelerde 2023 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı uzaktan eğitim yoluyla tamamlanak. Ancak söz konusu süreçte vize ve final sınavları online mı yapılacak? Bu konuyla ilgili resmi kurumlardan net bir açıklama henüz gelmiş değil. 

thumbs_b_c_9b7eea00ea2e6179a514457643e6c399-1

Binlerce öğrenci alınan kararın ardından yurtları boşaltarak memleketlerine gitmişken akıllarda kalan en önemli soru 2023 yılı bahar döneminde vize ve final sınavlarının da online olup olmayacağı oldu. Özellikle önlisans ve önlisans öğrencileri süreci merakla takip ediyor. 

Uzaktan eğitim derslerinin henüz başlamadığı üniversitelerin vize ve final sınavları hakkında YÖK tarafından yapılan açıklamada ;Kahramanmaraş merkezli depremlerin ülkemizde yaşanan etkileri nedeniyle 2023 bahar yarıyılının uzaktan eğitim yoluyla tamamlanmasına karar verildiği,konuyla ilgili ayrıntılı bilginin ilerleyen günlerde netleşeceği ifade edildi. Ayrıca üniversitelerin tıp,diş hekimliği,sağlık  bilimleri gibi uygulamalı eğitim gerektiren bölümleri ile ilgili işleyiş ve işyeri uygulamaları hakkında da gerekli bilgilendirmenin ilerleyen günlerde kamuoyunun bilgisine sunalacağı belirtildi.