Kamuoyu Ali Yalçın’dan kafiyeli, mottolu, sloganik, dillere pelesenk hamaset dolu bir açıklama bekliyor.

ÖNDER Eski Genel Başkanı bugün yaptığı paylaşımda, İmam Hatip Lisesi mezunu, İstanbul Hukuk Fakültesi’ni birincilikle bitiren Muhammet Emin Ay’ın mezuniyet konuşmasının engellendiğini duyurarak tepki gösterdi. İşte o paylaşım:

ŞİDDETLE KINIYORUM!

İmam Hatip Lisesi mezunu,

Türkiye'nin en iyi 10 lisesi belli oldu Türkiye'nin en iyi 10 lisesi belli oldu

İstanbul Hukuk Fakültesi’ni birincilikle bitiren Muhammet Emin Ay yavrumuzun mezuniyet konuşmasını her kim ve hangi gerekçeyle engellemişse bir an önce tespit edilmeli ve YÖK tarafından gereği yapılmalı! YÖK acizse Sn Cumhurbaşkanımız’dan istirhamımız, gereğinin yapılması!

28 Şubat”vari saçmalıklara hiç bir şekilde tahammülümüz yok!

Eğer aşağıdaki konuşma metnine istinaden Muhammedimize müsade edilmediyse daha büyük facia!

Sosyalizm’in, Ateizmin, sekülerizmin, hatta ahlaksızlığın ve akla gelebilecek bilumum ideolojilerin propagandasının yapıldığına şahit olduğumuz kürsülerde başarılı olmuş bir gencimiz; hele bu topraklarda, bu zamanda gönül rahatlığıyla Allah, kitap, Peygamber diyemiyorsa hak ve hukuğun manevi boyutuna vurgu yapamıyorsa yazıklar olsun, size, bize, hepimize!

Muhammet Emin Kardeşim!

Korkmadan ve elbette kibirlenmeden yoluna devam et!

Garip suçlamalar yapacaklar sana, aklına hayaline gelmeyecek gerekçeler üretecekler. Takılma bunlara, yoluna ve istikametine sabırla devam et!

Yolun ve bahtın açık olsun!

28 Şubat’ta başlarındaki örtüden dolayı mezuniyet konuşması engellenen kardeşlerimiz nasıl bugün en ön saflardaysa, en kısa zamanda senin gibi çığır açan kardeşlerimiz de bu ülkeye ve tüm insanlığa hakkı, hukuğu, adaleti, İlahi adaleti öğretecekler…

Bir çift söz de YÖK temsilcilerine, rektörlerimize, üniversite yöneticilerimize;

Statik, ezberci, taklitçi, bilimsel görünüm altında dogmatik eğitim paradigmanız ve uygulamalarınız çökmüştür. Her biriniz iyi insanlar ve hatta iç dünyanızda derin bireyler olabilirsiniz ama bilinmeli ki eski kalıptan yeni model gömlek dikilmiyor. Topyekün, bütüncül, geleceği öngören esaslı reformu acil olarak yapın ki daha fazla ülke evladımıza yazık olmasın!

Son söz;

Sevgili gençler!

Donmuş adamlara takılıp kalmayın,

Muhammet Emin’in mezuniyet konuşmasını yayın ve her tarafa asın!

Ki anfide engellenen metin, tüm barikatları aşsın. Ülkemizin tüm üniversite gruplarına ulaşsın. İmam Hatipli her bir genç, mezun abisinin mezuniyet konuşmasını yüksek sesle etrafına okusun. Her hukuk öğrencisi bu metni tartışsın. Hatta çılgınlık yapın, farklı dillere çevirin, dünyada farklı coğrafyalarda görünsün, yayılsın, müzakere edilsin, iz bıraksın…

Halit Bekiroğlu

05.08.23

Olayın mağduru Muhammet Emin Ay da yaptığı paylaşımda:

“Her sene mezuniyette yapılan birincilik konuşması İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini birincilikle bitirmeme rağmen bugün yaptırılmaya layık görülmemiştir. İlgili metin ektedir.” Dedi.

Dünyanın dört bir yanındaki hak ihlallerine kayıtsız kalmayan Ali Yalçın şu saate kadar bir açıklamada bulunmadı. Kamuoyu Ali Yalçın’dan kafiyeli, mottolu, sloganik, dillere pelesenk hamaset dolu bir açıklama bekliyor.