Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Eylül'deki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında, üniversite öğrencilerine yönelik vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışı hakkında açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda, üniversite öğrencilerine bir kereye mahsus olmak üzere Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) muafiyeti sağlanacak.

Ancak, bu uygulamanın ayrıntıları hala belirlenmedi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çalışmanın henüz tamamlanmadığını ve detaylarını paylaşamayacağını belirtti. Yükseköğrenimdeki gençlerin cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanması için yasal düzenleme gerekebileceği, bu nedenle Meclis'in açılmasının beklenmesi gerektiği ifade edildi.

ÖSYM 2024-KPSS Lisans Sınav Takvimini Açıkladı! İşte Detaylar ÖSYM 2024-KPSS Lisans Sınav Takvimini Açıkladı! İşte Detaylar

siquiuL0FEuhTjpQv76efA

Üniversite öğrencilerine yönelik bu uygulamadan yükseköğrenimde okuyanlar dahil yaklaşık 7 milyon öğrencinin yararlanması bekleniyor. Bu, gençlerin eğitimlerine daha uygun maliyetli teknolojik ekipmanlarla devam etmelerine katkı sağlayabilir.

Özetle, üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışıyla ilgili ayrıntılar ilerleyen günlerde netleşecek ve uygulama başlayacak gibi görünüyor.