Ümit Özdağ, Zafer Partisi lideri olarak önümüzdeki yerel seçimlerde bazı bölgelerde İYİ Parti veya MHP ile iş birliği yapabileceklerini belirtti. Özdağ, bu açıklamayla ihtimallere açık olduklarını ifade etti.

Özdağ, Türkiye'deki siyasi iklimin Cumhurbaşkanı Seçimi'nin sonuçlanmasının ardından nasıl şekilleneceği konusunda açıklamalarda bulundu. Özdağ'a göre, bu hükümetin beş yıl süremeyeceğini düşünüyor ve yerel seçimlerden sonra yeniden seçim takviminin başlayacağını öngörüyor.

Tarım Kredi çalışmalara başladı: Et fiyatlarını düşürecek adım Tarım Kredi çalışmalara başladı: Et fiyatlarını düşürecek adım

Özdağ, Cumhur ittifakına destek veren seçmenlerin ülkenin işgal edilmesi veya iç savaşa sürüklenmesi gibi sonuçlar doğurabileceğini savunarak, yanlış bir tercih yapıldığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin demografik yapısının değiştiğini ve bu değişimin sonuçlarının olacağını ifade etti.

Ümit Özdağ ayrıca, milliyetçilik tartışmalarının Zafer Partisi etrafında yapılması gerektiğini ve yerel seçimlerde İYİ Parti, MHP veya Zafer Partisi'nin ortak aday desteklemesinin düşünülebileceğini belirtti. Ancak bu tür iş birliklerinin kolay olmadığını ve mevcut Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı gibi ittifakların da göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.