Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tren seyahatlerinde emeklilere yönelik önemli avantajlar sağlanacağını duyurdu.

Mevduatta 32 gün uyarısı! Zorunlu karşılık adımı piyasaya nasıl yansıyacak? Mevduatta 32 gün uyarısı! Zorunlu karşılık adımı piyasaya nasıl yansıyacak?

"Emeklilere Yüzde 10 İndirim" vurgusuyla konuşan Uraloğlu, ulaşımın hayati bir ihtiyaç olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024'ü "Emekliler Yılı" ilan ettiğini hatırlattı. "Emeklilerimizin ikinci yaşamlarında fiziksel ve ruhsal sağlıklarını, sosyal ve kültürel deneyimlerini zenginleştirmelerine destek olmak amacıyla kaynaklarımızı yerel ve merkezi yönetim iş birliğinde harekete geçiriyoruz. Bu bağlamda, emeklilerimizin ekonomik, konforlu ve huzurlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla yüksek hızlı, anahat ve bölgesel trenlerde yüzde 10 indirim uygulamasını başlatıyoruz. Böylece, emeklilerimizin ulaşım ihtiyaçlarına katkı sağlarken seyahat etmelerini teşvik etmeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuşan Uraloğlu, ülkemizin yaklaşık 16 milyon emekli nüfusuna dikkat çekti.

Uraloğlu, "Emeklilerimiz, Türkiye'nin emekçi kuşağıdır. Ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına alın terleri ve akıllarıyla katkı sağlayan, tecrübelerinden faydalandığımız önemli bir kesimi oluşturuyorlar. İkinci baharlarında rahat etmelerini sağlamak için yerel yönetimler ve diğer bakanlıklarla koordineli bir şekilde en iyi uygulamaları hayata geçirme gayretindeyiz" ifadelerini kullandı.