Ankara'nın özel halk otobüslerinde yaşanan ücretsiz biniş kartları krizi devam ederken, Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara'dan önemli bir açıklama geldi. Genel Başkan, ücretsiz biniş kartlarının geçerliliğini devam ettirme kararı aldıklarını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, mevcut duruma ilişkin, "Gerekirse araçları biz Belediye olarak satın alırız." şeklindeki açıklaması dikkat çekerken, Kurtuluş Kara, esnaf ve belediye arasında bir anlaşma sağlanması durumunda, araçları devredebileceklerini ifade etti.

Ücretsiz binişler eski düzenle devam

Kurtuluş Kara, yaşanan tartışmalar ve çıkan problemler karşısında Ankaralı vatandaşların mağdur olmaması adına, tüm ücretsiz biniş kartlarının eski düzenle geçerli olacağını bildirdi. Ayrıca, çözüm arayışları kapsamında, Belediye Başkanı Yavaş ve Belediye Meclisi'ndeki 4 Grup Başkanvekilinin bir araya gelmesi planlandığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğretmen Mülakatına Son Noktayı Koydu Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğretmen Mülakatına Son Noktayı Koydu

1 Ekim hedefi ve araçların devri

Kara, "1 Ekim'e kadar bu konunun çözüleceğine inanıyoruz. Vatandaşlarımızı da mağdur edemeyiz." şeklinde umutlu bir tablo çizerken, araçların Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilmesi durumunda, çalışanlara ve mal sahiplerine öncelik iş hakkı sunulmasını talep edeceklerini dile getirdi. Başkan Kara, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve 4 siyasi partinin il başkanları ile görüşmeler gerçekleştirerek, Ankara halkına müjdeli bir haber vermeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi.