Türksat, uyduları kapsamında yayıncılık sunan televizyon ve radyo kanallarının frekans listesinde güncelleme yapıldığını duyurdu.

AK Parti'de il ve ilçelere neşter vurulacak AK Parti'de il ve ilçelere neşter vurulacak

Türksat'tan tarafından yapılan açıklamada, ülkedeki şifreli ve şifresiz tüm kanalların frekans ve yayınlarının Türksat'ın dört farklı haberleşme uydusu aracılığıyla sağlandığını belirtilerek, bahsedilen yayınların izlenmesi için ilave bir antene gerek duyulmadığı ifade edildi.

Bilgilendirmede, mevcut anten ayarlarında güncelleme yapılmasına gerek olmamakla beraber Türksat uydularındaki kanalların güncel frekanslarının ara ara değiştirildiği belirtildi.


Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uygun bir uydu alıcısı varsa, herhangi bir ayarlama olmasına ihtiyaç duyulmadığı belirtilen açıklamada, uydu alıcılarının yeni frekansları otomatik olarak güncelleneceği aktarıldı.

FREKANS LİSTESİ NEREDEN GÖRÜLÜR?
Uydu alıcısı TKGS ile uyumlu olmayan cihazlar için ise frekans ayarlarının değiştirerek şebeke taraması yapılması gerektiği ifade edilen duyuruda, frekans listesine "https://uydu.turksat.com.tr/turksat-frekans-listesi" internet adresinden ulaşılabileceği vurgulandı.