ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, belirli sosyal medya platformlarını kullanarak, İsrail ile Filistin arasında meydana gelen ve can kayıplarına yol açan gerginlik hakkında bir paylaşım yaptı. "Filistin ve İsrail'deki insanlar arasında büyük çapta bir acının yaşandığına" dair ifadelere yer veren paylaşım, hem sükunet çağrısında bulundu hem de bu konudaki global tepkileri onayladı.

Seminer dönemini başka ilde geçirmek isteyen öğretmenler için başvuru ekranı açıldı Seminer dönemini başka ilde geçirmek isteyen öğretmenler için başvuru ekranı açıldı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise "Bölgede barışın bir an önce tesis edilmesine büyük önem" verildiği, "sivil can kayıplarını kınandığı" ve "şiddet eylemlerinin kimsenin yararına olmadığı" gibi ifadeler kullanılarak derin endişe ve rahatsızlık dile getirildi. Türkiye, bu kaotik süreçte kontrolün sağlanması ve iki devletli çözüm vizyonunun bir an önce devreye sokulması gerektiğini vurgulayarak, tarafları diyalog ve sükunete davet etti.

Kassam Tugayları’nın başlattığı saldırılar

Hamas'a bağlı Kassam Tugayları, "Aksa Tufanı" adını verdikleri geniş çaplı saldırıyı geçtiğimiz günlerde İsrail'e karşı başlattı. Gazze'den İsrail'e doğru binlerce roketin atıldığı bu saldırılarda, silahlı gruplar yerleşim bölgelerine girerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne karşı hava saldırıları düzenlediğini açıkladı.