Yeni Müfredata Göre Öğretmen Atamalarında Öne Çıkacak Branşlar Belli Oldu! İşte Detaylar Yeni Müfredata Göre Öğretmen Atamalarında Öne Çıkacak Branşlar Belli Oldu! İşte Detaylar

Ekonomist Murat Muratoğlu, katıldığı bir canlı yayında Türkiye'de et ithalatında büyük bir rant olduğunu dile getirdi. Tonlarca et ve canlı hayvan ithalatına rağmen et fiyatlarının düşmediğini vurgulayan Muratoğlu, kilosu 3 dolara (yaklaşık 96 TL) et ithal edilip 500 liraya satıldığını belirtti. Bu durumun acayip bir rant olduğunu ifade etti.

Ayrıca Muratoğlu, et ithalatında yer alan isimlere dikkat çekerek, bu durumun Türkiye'de sığır yetiştiriciliğinin gelişmesini engellediğini dile getirdi. İthalatın sona ermeyeceğini ve Türkiye'deki hayvancılığın bu gidişle biteceğini öne sürdü. Et işinde büyük bir hırsızlık olduğunu ve devletin vergi kaybının da cabası olduğunu belirtti.

Öte yandan, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Ocak ayında yaptığı açıklamaya göre, 2024 yılı için 600 bin baş besilik sığır ithal edileceği bilgisine yer verildi. İthalatı Et ve Süt Kurumu ile Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği'nin yapacağı belirtildi.

Türkiye'nin et fiyatlarını düşürmek için 9 yıldır canlı hayvan ve karkas et ithal ettiği ancak plansız ithalat yüzünden stokların dolduğu ve taştığı iddia edildi. Et ve Süt Kurumu'nun depolarında biriken 20 bin ton karkas et ve kesilmek üzere bekleyen 300 bin baş canlı hayvanın ihraç edilmesi için pazar arayışına girildiği aktarıldı. İran, Irak, Suriye ve Katar gibi ülkelerle yapılan araştırmalardan olumlu sonuç çıkarsa ihracatın başlayacağı ifade edildi.