Türkiye genelinde yılan vakaları gün geçtikçe artış göstermeye başladı. Özellikle Mersin, Adana, Antalya, İstanbul, Trabzon, Yalova, Bursa, ve İzmir gibi 8 ilde yılanların görülme sıklığı endişe verici boyutlara ulaştı. Uzmanlar, vatandaşları yılanlar konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

Havaların ısınmasıyla birlikte yılan vakalarında artış yaşanıyor. Evlere kadar giren yılanlar, özellikle çatılı evlerde görülmeye başlandı. Uzmanlar, evlerinde çatı bulunan vatandaşları, geceleyin duydukları kayma seslerine dikkat etmeleri konusunda uyarıyor. Bu seslerin yılan kaynaklı olabileceği ihtimali göz önünde bulundurularak yetkililere haber verilmesi gerektiği belirtiliyor.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

Türkiye'deki yılan vakalarının yanı sıra dünya genelinde de yılanların artan bir sorun olduğu vurgulanıyor. Özellikle Avustralya gibi ülkelerde yılanların görülme sıklığının oldukça yüksek olduğu ifade ediliyor. Sunshine Coast Yılan Avcıları, kırsal alanlarda her 3 evden birinde kesinlikle bir yılan bulunduğunu açıklıyor.

Yılanların çatılarda olumlu etkilere sahip olabileceği ancak olumsuz yönlerinin de önemli olduğu ifade ediliyor. Çatıda dolaşan yılanların evin içine atık bırakabileceği ve tavanda lekelere neden olabileceği belirtiliyor. Eğer çatıda dolaşan yılan dişi ise, üreme mevsiminde erkek yılanları da çatıya çekebileceği ve birden fazla yılanın çatıda dolaşması sorununa yol açabileceği uyarısı yapılıyor.