Prof. Dr. Şen'in özellikle dikkat çektiği İstanbul için çarşamba günü, "Perşembe ve cuma günü bir sıcak hava dalgası geliyor. Geçen haftanın bir tık altında. Tekrar 40’lı derecelere çıkma ihtimali var." ifadelerini kullanması, sıcaklık artışının önemini gözler önüne seriyor.

Bölgesel Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, ülkenin farklı bölgelerinde farklı hava durumu öngörülüyor. Kuzey kesimler ile Doğu Akdeniz'in parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Osmaniye, Ordu ve Artvin çevreleri ile Adana'nın kuzey ve doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık olacak.

Genelevde 'Sigara' Tartışması: Beyzbol Sopasıyla Kafasına Vuruldu Genelevde 'Sigara' Tartışması: Beyzbol Sopasıyla Kafasına Vuruldu

Rüzgar Durumu

Rüzgarın kuzeyden eseceği, ancak Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Orman Yangınlarına Dikkat!

Prof. Dr. Şen'in vurguladığı üzere, sıcak hava dalgasının gelmesiyle birlikte orman yangınlarına karşı dikkatli olunması gerekiyor. Özellikle yüksek sıcaklıkların beklendiği Cuma İstanbul'da, Cumartesi İç Anadolu ve Ege Bölgesi'nde artış göstereceği belirtiliyor.