Cumhurbaşkanı Erdoğan, o öğretmenle telefonda görüştü! Cumhurbaşkanı Erdoğan, o öğretmenle telefonda görüştü!

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatları hakkında ortaya atılan iddialar ve son ekonomik gelişmeler çerçevesinde ekmeğe zam gelecek mi sorusu ile ilgili birtakım açıklamalarda bulundu.

"Ekmek fiyatlarında bir değişiklik zaruret oldu"

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğin tane fiyatının 10 lira olmayacağını belirterek "İşletme giderlerinde en az yüzde 55-60 artış görüldü. Ekmek fiyatlarında bir değişiklik zaruret oldu, mutlaka bir değişikliğe gitmemiz gerekiyor. Çünkü fırıncı esnafımızın ekmek üretmesi gerekiyor. Aynı şekilde kaliteli ekmek üretmesi gerekiyor. Bununla birlikte ekmek temel gıda maddesi olduğu için uygun fiyatlı olmalı, en uygun fiyat belirlenmeli. Bugüne kadar hep bu yolu izledik ve buna göre hareket ettik." diye konuştu.

iha-ekmek-sozcu (1)

Balcı, ekmekteki yeni fiyata yavaş yavaş geçileceğini belirterek"Bugüne kadar hassas bir şekilde ekmek fiyatı belirleniyorsa bizler de bundan sonra buna göre maliyeti hesabı yaparak, bunu ekmeğe yansıtacağız ama Türkiye geneline baktığımızda azami olarak kilogram fiyatının 35,5 liranın üzerinde olmayacağını düşünüyorum."  dedi.