Mevduatta 32 gün uyarısı! Zorunlu karşılık adımı piyasaya nasıl yansıyacak? Mevduatta 32 gün uyarısı! Zorunlu karşılık adımı piyasaya nasıl yansıyacak?

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8.255 tam elektrikli otomobil satışıyla AB ülkeleri arasında dikkat çekici bir performans sergiledi. İtalya, İspanya, Avusturya, Danimarka ve Finlandiya gibi ülkeleri geride bırakarak altıncı sıraya yerleşti. 

Türkiye'de şubat sonu itibarıyla dizel otomobil satışlarına kıyasla hibrit otomobil satışları daha fazla gerçekleştirildi. Benzinli otomobiller hala pazarın büyük bir bölümünü oluştururken, hibrit ve elektrikli otomobillerin payı giderek artıyor. Tam elektrikli otomobil satışlarında yaşanan yüzde 329,5'lik artış, bu segmentin hızla büyüdüğünü gösteriyor.

Avrupa'daki elektrikli otomobil satışlarına bakıldığında, Türkiye'nin Almanya, Fransa, ve diğer bazı büyük pazarlarla rekabet ettiği görülüyor. Türkiye, bu alandaki performansıyla Avrupa'daki önemli bir oyuncu haline gelmeye başlıyor. Sektör temsilcileri, Türkiye'de bu yıl 120 bin adet elektrikli otomobil satışı bekleniyor.