Son günlerde üst solunum yolu şikayetlerinde artış görülen Türkiye'de, hastaneler ve acillerde yoğunluk yaşanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, bu durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Prof. Dr. Ateş Kara'nın üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki artışı değerlendirdiği bir videoyu paylaştı. Prof. Dr. Kara, son aylarda artan hasta sayısı ve hastane başvurularındaki artışa dikkat çekerek, hastalıkların özellikle çocuklarda daha fazla görüldüğünü ifade etti.

Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu

Ülkede etkili olan üç ana virüs hakkında bilgi veren Prof. Dr. Kara, bunların RSV virüsü, influenza (grip) ve koronavirüs olduğunu belirtti. Özellikle koronavirüsün üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri gösterse de, risk gruplarında ciddi tablolara neden olabileceği için önemsenmesi gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Kara, halkı enfeksiyon hastalıklarına karşı önlemler almaya çağırarak, ellerin sık sık yıkanması, kalabalık ortamlarda dikkatli olunması ve maske kullanımının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, grip aşısının da bu dönemde etkili bir koruma sağlayabileceğini belirtti.