Bakanlık açıkladı: İsrail'le tüm ihracat ve ithalat işlemleri durduruldu Bakanlık açıkladı: İsrail'le tüm ihracat ve ithalat işlemleri durduruldu

Yüksek Fiyatlar Yerli Turistleri Kaçırıyor
Bayram tatilinde otel fiyatlarının aşırı yükselmesi, yerli turistlerin daha uygun maliyetli alternatifler arayışına itti. Palandöken, bu durumun yerli turistleri yurt dışı destinasyonlarına yönelttiğini ve ulusal ekonomi için ciddi bir döviz kaybına yol açtığını belirtti.

Turizm Teşvikleri
TESK Başkanı, yerli turistlerin kendi ülkelerinde tatil yapmalarını teşvik etmek için hükümetten destek talep etti. Palandöken, "İç turizmde yerli turiste yönelik teşvik mekanizmaları ve promosyonlar tanıtılmalı, bu sayede turizm sektöründeki mevcut sıkıntılar giderilmeli," dedi.

Turizmde Yeni Rekorlar
2023 yılında Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 56.7 milyon olarak kaydedilirken, turizm gelirleri 54,3 milyar dolar seviyesine ulaştı. Ancak Palandöken, yerli turistin yurt içi tatil olanaklarının iyileştirilmesinin, bu başarıyı daha da ileriye taşıyacağını belirtti.

Turizmi Yıl Boyu Canlı Tutma Çağrısı
Palandöken ayrıca turizm sektörünün mevsimsel etkilerden arındırılması gerektiğini ve turizmin yıl boyunca canlı tutulmasının önemine değindi. Sağlık, gastronomi ve kültür turizmi gibi alanlarda yapılan yatırımların, turizm gelirlerini artıracağına ve yerli turistlerin yurt dışına çıkışını azaltacağına dikkat çekti.

Öte yandan bazı Türkiye'de bazı turizm sitelerinin yabancı ülke vatandaşlarına, Türk vatandaşlarından daha uygun fiyata tatil sattığı tespit edildi.