Türk Tabipleri Birliği'nin açıklamasına göre, X hastalığı adı altında dolaşan bilgilerin gerçek olmadığı, zira X hastalığının henüz gerçek bir hastalık olmadığı ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından varsayımsal bir bulaşıcı hastalık olarak tanımlandığı ifade edildi.

Açıklamada, COVID-19'un örnek alındığı ve bu salgının insanlığı hazırlıksız yakaladığı vurgulandı. X hastalığı teriminin, henüz bilinmeyen ancak insan sağlığına yönelik potansiyel bir tehdit oluşturabilecek bulaşıcı hastalıklar için kullanıldığı belirtildi. Ancak, şu an için böyle bir hastalığın mevcut olmadığı ve belirti göstermeyen bir durumun söz konusu olduğu açıklandı.

Özel Yetenek Sınavı İçin Klavuz Yayımlandı! ÖSYM'den Spor Programları İçin Merkezi ÖZYES Açıklandı Özel Yetenek Sınavı İçin Klavuz Yayımlandı! ÖSYM'den Spor Programları İçin Merkezi ÖZYES Açıklandı

Açıklamada, gelecekteki olası salgınlara karşı daha etkin bir hazırlığın önemi vurgulanarak, bilim insanlarının, insanlarda hastalık potansiyeli taşıyan virüs ailelerinden kaynaklanabilecek yeni bir X hastalığına karşı hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. Devletler, bilim insanları ve meslek örgütlerinin ortaklaşa bir plan yaparak gelecekteki pandemilere daha etkili bir şekilde mücadele etmeleri gerektiği çağrısında bulunuldu. Bu sayede, yaşam alanlarının gelecekteki salgınlara karşı daha iyi hazırlıklı olabileceği ve bu pandemilerin etkilerinin en aza indirilebileceği ifade edildi.