Türk- İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a, CHP'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ile görüşme sağladılar.

AK Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özel görüşmesinde 'boş koltuk' tartışmasına dair açıklama AK Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özel görüşmesinde 'boş koltuk' tartışmasına dair açıklama

Türk-iş'in internet adreslerinde bulunan bildiriye göre, Türk-İş Yönetim Kurulu’nun da olduğu görüşmede, çalışma hayatı ve yaşanan değişikliklerle ilgili olarak karşılıklı görüşme gerçekleştirildi.

Yapılan görüşme Türk-İş Genel Merkezi’nde gerçekleştikten sonra gazetecilere bilgilendirmede bulunan Genel Başkan Ergün Atalay, şu cümlelere yer verdi.

‘Çalışma şartları ortada’

Asgari Ücrete dair açıklamalarda bulunan Atalay, “Ülkedeki çalışma şartları ortada, ücret ortada, marketlerde, pazarda fiyatlar ortada. Bu pazartesi günü asgari ücret görüşmeleri başlayacak. Bizi ilk defa komisyonda 4 asgari ücretli işçi temsil edecek. Biri Çorum’dan enerji işçisi, bir tanesi Cankurtar’dan kar temizlemeden karayolu işçisi, bir kızımız AVM işçisi, Adana’dan da bir kızımız da sağlık işçisi olarak komisyonda yer alacak” şeklinde açıkladı.

Türkiye’deki tüm asgari ücretli işçi ve personeller adına orada yer alacaklarını ifade eden Atalay, şunları kaydetti.

“Komisyon Başkanı da Ramazan Ağar olacak. Pazartesi günü komisyon orada olacak biz de sembolik olarak toplantının başında olacağız ama sürecin tamamını bu arkadaşlarımız yönetecek. Komisyon toplantıktan sonra buraya gelecek, buradaki yönetimle beraber toplantı yapacağız. Sonra ellerindeki bilgileri, belgeleri Türk-İş Başkanlar Kurulu’na sunacağız, ondan sonra nereye vardığımızı anlatacağız” ifadelerine yer verdi.

Asgari ücrete yönelik yapılan zamların yılda bir kez yapılmasının doğru olmadığını söyleyen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Enflasyonu durdursunlar; ete, süte, kiraya zam gelmesin. Asgari ücreti konuşmanın da bir anlamı kalmaz o zaman"  ifadelerini kullandı.