Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, hükümetin temmuz ayında asgari ücrete zam yapmama kararına destek verdi. Atalay, önce enflasyonun düşürülmesini, ardından alım gücünün belli bir seviyeye çekilmesini istedi.

Bakan Işıkhan duyurdu: O işlemler artık dijital oluyor Bakan Işıkhan duyurdu: O işlemler artık dijital oluyor

Hükümetin, 'enflasyonla mücadele' gerekçesiyle seçim öncesi vaadine rağmen emeklilere seyyanen, asgari ücretliye ise temmuzda zam yapmama kararına, Türk-İş'ten destek geldi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın 2024 yılı için belirlenen asgari ücrete artış yapılmayacağı yönündeki açıklamasını hatırlatarak, "Enflasyonu durdurmadan, tabiri caizse küpün altını kapatmadan küpün üzerine istediğiniz kadar suyu doldurun, kısacası parayı verin paranın bir hükmü kalmıyor. Bunun için biran evvel küpün altını kapatmak lazım, enflasyonu durdurmak lazım. Ondan sonra da toplumun alım gücünü belirli bir noktaya çekmek lazım" şeklinde konuştu.

Türk-İş'in işçi sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele Dayanışma Günü 1 Mayıs'ı Bursa'da kutlayacağını vurgulayan Atalay, vergi dilimi konusunu ana gündem olarak belirlediklerini dile getirdi. Atalay, işçilerin aldığı ücretin vergi kesintileri nedeniyle azalmasına yönelik düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirterek, "Sene başında alınan 20 bin lira, sene sonunda 16 bin liraya düşüyor. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok" ifadelerini kullandı.

Atalay, 13. Çalışma Meclisi'nin 29-30 Nisan'da düzenleneceğini ve sendikaların, sivil toplum örgütlerinin sıkıntılarını Cumhurbaşkanına ileteceklerini söyledi.

AK Parti'nin anayasa değişikliği çalışmalarına da destek veren Atalay, iş kazaları ve işçi hakları konusunda hükümetin sorumluluklarını vurgulayarak, protesto eylemlerinin önemine dikkat çekti. Atalay, Beşiktaş'taki yangın ve iş kazalarında hayatını kaybeden işçilere dikkat çekerek, "Bu ülkede sayıları bir elin parmakları kadar olan kadrolu eylemciler var. En ufak meselede ortaya çıkıyorlar ama Beşiktaş'taki bu vahim iş cinayetinde hiç kimse ağzını açmıyor" dedi.