TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük zam teklifini değerlendirdiği bir canlı yayında masadaki teklifi açıkladı. Atalay, katıldığı Habertürk TV programında, gelinen teklifin 11 bin lira olduğunu belirterek, "Ben 11 bin liraya gelmem" dediğini ve Cumhurbaşkanı'ndan randevu talep ettiğini söyledi.

Atalay, sendikanın bulunduğu yerde asgari ücretli olmadığını, ikramiye ve yemek parası gibi avantajların olduğunu belirtti. Türk-İş'in 1 milyon 300 binin üzerinde resmi üyesi olduğunu ve kamu sözleşmesi yaptıklarını ifade etti. Asgari ücretlilerle birebir temas kurduğunu ve onların sorunlarını gözlemlediğini dile getirdi.

Asgari ücret konusunda masaya oturma yetkisinin kendilerinde olmadığını belirten Atalay, Cumhurbaşkanı ile pazarlık yapmadığını ve durumu AK Parti Genel Merkezi'ne ilettiğini ifade etti. Geçmişte yüzde 30 zam aldıklarını ve bu seferki teklifi değerlendirirken, işverenlerin büyük firmalarda problem yaşamadığını belirtti.

Atalay, teklifin 11 bin lira olduğunu ancak bu rakamı kabul etmediğini ve Cumhurbaşkanı ile görüşmek istediğini dile getirdi. Teklifin 11 bin lira olduğu dönemde doların değeri göz önüne alındığında, 500 dolarlık bir rakamın karşılık geleceğini belirtti. Ancak son dönemde doların düşmesiyle beraber rakamın 483 dolara düştüğünü ifade etti.

Atalay, asgari ücretin ülke şartlarına göre başlangıç ücreti olduğunu belirtirken, yeterli olmadığını ve mükemmel bir rakam olmadığını da vurguladı. Ayrıca, TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) ile ilgili tereddütlerini dile getirerek, kafalarındaki sorunların çözülmesini istedi. Enflasyonla mücadele edilmediği sürece işlerin rahatlamayacağını ifade etti ve enflasyonun arkasından koşmanın anlamsız olduğunu belirtti.

Amiral Gemisi Tasarımıyla Uygun Fiyatlı Akıllı Telefon Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri Amiral Gemisi Tasarımıyla Uygun Fiyatlı Akıllı Telefon Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Bu açıklamaların ardından Atalay, asgari ücret konusunda Cumhurbaşkanı ile görüşmek üzere randevu talep etti. Masadaki teklifin kendisi için kabul edilebilir olmadığını belirterek, daha yüksek bir rakam talep etmek için görüşme talep ettiğini ifade etti.