Turistik Doğu Ekspresi için bilet satışları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın denetiminde sürdürülüyor. Ancak, bilet satış yetkisi olmayan bazı seyahat acentelerinin, biletleri Turistik Doğu Ekspresi olarak yanıltıcı şekilde pazarlamaya çalıştıkları tespit edildi. Bakanlık, vatandaşları bu tür yanıltıcı eylemlere karşı uyararak, yetkisiz acentelerin biletlerinin iptal edileceğini ve ilgili acentelerin Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) bildirileceğini açıkladı.

Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi Arasındaki Fark

Ankara ile Kars arasında hizmet veren iki farklı tren hattı bulunuyor: Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi. Doğu Ekspresi, günlük karşılıklı seferler yaparken, Turistik Doğu Ekspresi, turizm amaçlı olarak özel olarak tasarlanmış ve belirli günlerde seferler düzenliyor. Yolcuların, bu iki tren arasındaki farkları iyi anlaması ve planlarını buna göre yapması gerekiyor.

Eşine 'kilolu' diyen yandı! Mahkemeden emsal karar Eşine 'kilolu' diyen yandı! Mahkemeden emsal karar

efer Detayları ve Bilet Satışı

Turistik Doğu Ekspresi, Ankara'dan Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri; Kars'tan ise Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri hareket edecek. Bu trenin biletlerinin yaklaşık %35'i TCDD Taşımacılık tarafından bireysel satışa sunulurken, geri kalan kısmı TÜRSAB tarafından yetkilendirilmiş seyahat acentelerine kura yoluyla veriliyor.

Seyahat Acenteleri

TCDD Taşımacılık, Doğu Ekspresi biletlerinin turistik amaçlı satış haklarının herhangi bir acenteye verilmediğini açıkladı. Vatandaşların, resmi bilgiler için TCDD Taşımacılık'ın web sitesine başvurmalı ve yetkisiz acentelere itibar etmemeleri gerekiyor.

Turistik Paket Fiyatları

Turistik Doğu Ekspresi'nin tur paketleri, yetkili acenteler tarafından farklı duruş noktalarında gezilecek yerler, yemek ve konaklama ihtiyaçlarına göre planlanıyor. Fiyatlar, sunulan hizmetlere göre değişiklik gösteriyor. Bu hizmetlerin planlanması ve fiyatlandırılması konusunda TCDD Taşımacılık'ın herhangi bir tasarrufu bulunmuyor.