Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun, 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından İstanbul Kadıköy Belediye Başkanlığı için aday gösterileceği kesinleşti. Gazete Duvar'ın elde ettiği bilgilere göre, süren istişarelerin ardından Maçoğlu'nun Kadıköy adaylığı için karar alındı. Adaylık ilanının resmi açıklaması ise Sosyalist Meclisler Federasyonu ve TKP tarafından yapılacak.

Canlı yayında kaza sonucu hayatını kaybetmişti; CZN Burak'tan ailesine ziyareti Canlı yayında kaza sonucu hayatını kaybetmişti; CZN Burak'tan ailesine ziyareti

Maçoğlu, önceki açıklamalarda yerel seçimlerde uygulanan iki dönem kuralının, etkili bir isim olması sebebiyle kendisi için esnetileceğini ve bu dönem tekrar aday olacağını ifade etmişti. Sosyalist Meclisler Federasyonu Dönem Sözcüsü Barış Kayaoğlu, Maçoğlu'nun daha önce Fatsa ve Diyarbakır'da edindiği deneyimleri vurgulayarak, demokratik halkçı yerel yönetim anlayışının TKP için önemini belirtmişti.

Ayrıca, Kayaoğlu, Maçoğlu'nun önceki görevlerinde elde ettiği başarıların, Hozat, Mazgirt ve Ovacık gibi yerlerde sosyalist perspektifle daha ileri bir düzeye taşındığını ve bu deneyimlerin TKP'nin yerel yönetim anlayışında çıta yükselttiğini ifade etti. Adaylık sürecinin açıklanmasıyla birlikte, TKP ve Sosyalist Meclisler Federasyonu'nun resmi açıklamaları da merakla bekleniyor.