Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), merkez teşkilatı bünyesinde Ankara'da görevlendirilecek 20 yeni uzman yardımcısını işe alma sürecini başlattı. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, 11-20 Ekim tarihleri arasında kabul edilecek başvurular, adayların uzmanlık eğitimi yolculuğuna ilk adımı atmaları için bir fırsat olacak.

TÜİK’in seçim süreçleri ve başvurular

Uzman yardımcısı alımı, adayların TÜİK uzmanı olarak yetiştirilmeleri anlamına gelirken, bu sürecin başvuruları e-Devlet’in "Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım" hizmeti ve "Kariyer Kapısı" internet sitesi üzerinden (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) gerçekleştirilecek. Adaylar, bu platformlar üzerinden süreç hakkında bilgi alabilir ve başvurularını bu yolla yapabilecekler.

2024 yılı Akademik alım izinleri belirlendi 2024 yılı Akademik alım izinleri belirlendi

Başvuru sürecinin ardından giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi, sınavın yeri ve tarihi gibi bilgiler TÜİK’in resmi internet sitesinde (www.tuik.gov.tr) ilan edilecek. Ayrıca, adaylar sınava ilişkin ayrıntılı bilgilere ve sonuçlarına Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım Platformu'ndaki Sınavlarım/Mülakatlarım menüsü üzerinden de erişim sağlayabilecek.