Yeni düzenlemeyle birlikte trafik sigortası sektöründe bir dönem kapanıyor ve yeni bir dönem başlıyor. Zorunlu Trafik Sigortası kapsamında, kazaya karışmayan sürücüler indirim alırken, kaza yapan sürücüler zamlı sigorta ücretleriyle karşılaşacak. Bu durum, poliçesini yenileyecek araç sahiplerinin ceza puanlarına göre ödeme yapacakları anlamına geliyor.

Riskli Sürücüler ve İndirimler

Bir milletvekili istifa etti! Ak Parti'ye geçecek iddiası... Bir milletvekili istifa etti! Ak Parti'ye geçecek iddiası...

Kaza yapmamış sürücüler %50 daha az trafik sigortası ödemesi yaparken, son 3 yılda 3'ten fazla kaza yapan sürücüler daha yüksek tutarlarda sigorta primi ödeyecek.

İyi Sürücüler İndirim Alırken Kötü Sürücüler Daha Fazla Ödüyor

Sigorta eksperi Turusan Bağcı, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bağcı, iyi sürücülerin 5.750 TL ödemek yerine 2.875 TL ödeyebileceğini, 0 kademede olan sürücülerin ise sigorta primlerinde yüzde 200 artış ile ödeyeceğini belirtti.

Yeni düzenlemeye göre, 1'den 7'ye kadar sınırlandırılmış olan sayı 0'dan 8'e güncellendi. Sigorta eksperi Turusan Bağcı, yeni düzenlemenin iyi sürücüleri ödüllendirdiğini, fakat kaza yapanları cezalandırdığını vurgulayarak, kötü sürücülerin artık diğer sürücülerden sekiz kat daha fazla sigorta primi ödeyeceğini söyledi. Bu durumun kaza oranlarında gözle görülür bir düşüş yaşatacağına dikkat çekti.

Son olarak, Turusan Bağcı, 1 yıl içerisinde 3'ten fazla kaza yapan sürücülerin 0. basamağa düşeceklerini ve yüzde 200 daha fazla sigorta primi ödeyeceklerini belirtti.