Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama

İstanbul'da, 26 Ekim 2022 tarihinde alınan bir kararla, toplu taşıma araçlarında İstanbulkart'ın dışında temassız ödeme yöntemlerinin kullanılabilmesi için zemin hazırlanmıştı. Bu doğrultuda, kredi kartları, ön ödemeli kartlar ve banka kartlarıyla ödemeler mümkün hale getirildi. Yenilik, İBB'nin iştiraki BELBİM koordinasyonunda uygulamaya alındı.

Ne Kadar Ödeme Yapmamız Gerekiyor?

11 Ağustos 2023'ten itibaren devreye giren yeni ücret tarifesine göre; İstanbulkart ile tam bilet 15 TL, metrobüs ücreti ise 22.25 TL olarak belirlenmişti. Ancak kredi kartı, ön ödemeli kart ya da banka kartıyla ödeme yapan yolcular için bu fiyatlar oldukça farklılaştı. Metrobüs yolculuğu için tam 60 TL, İETT otobüslerinde ise tam bilet 30 TL olarak fiyatlandırıldı. Bu durum, pek çok İstanbullunun tepkisini çekti. İBB yetkilileri, bu kararın UKOME'de tüm yetkili kurumlarla ortak alındığını belirtti.

Vatandaştan Tepki: "60 Lira Bayağı Yüksek"

Birçok İstanbullu bu fiyat artışını kabullenmekte zorluk yaşadı. Metrobüse binerken kredi kartıyla temassız ödeme yapmayı tercih eden Asiye Zengin, "Bu ücret çok fazla, normalde 22 lira gibi, benden 60 TL aldı. 60 lira bayağı yüksek" diyerek tepkisini dile getirdi. Zengin, bu durumun ardından iade talep etmek için güvenlik görevlisinden yardım istedi. Bu anların kameralara yansıdığı görüldü.