Toplu sözleşme görüşmelerinde müzakere sürecine geçildi. 4 milyona yakın memur ve 2,5 milyon memur emeklisini doğrudan ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde Hizmet Kolları Ön Müzakeresi ardından gelen Genele İlişkin Ön Müzakere aşaması sonlandırılmıştı.

Bugün Hizmet Kolları Müzakeresi başlatılmış oldu. Ön müzakere sürecinin olumlu geçtiğini belirten Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, konuyla ilgili şöyle açıklama yaptı:

"Hizmet kollarına ait tekliflerin tasnifi ve ön müzakere sürecindeki olumlu havanın, görüşmelerin müzakere kısmında da devam etmesini istiyoruz. Gerçekleşen enflasyon rakamları, Merkez Bankasının revize ettiği enflasyon tahminleri ve çarşının pazarın durumu ortada. Bunları göz önünde bulundurduğumuzda taleplerimiz oldukça makul. Bundan dolayı kamu işvereni, 14 Ağustos'ta enflasyon hedefleri üzerinden değil, piyasa gerçekleri üzerinden bir teklifle masaya gelmeli."

Memur-Sen'in teklifi ne?

2024 yılı için üçer aylık dönemler ile refah payı dahil olmak üzere;

ilk 3 ayda yüzde 35,

ikinci 3 ayda yüzde 10,

üçüncü 3 ayda yüzde 15,

Bu hafta 2 hisse temettü ödemesi gerçekleştirecek! İşte hisselerin temettü değeri... Bu hafta 2 hisse temettü ödemesi gerçekleştirecek! İşte hisselerin temettü değeri...

dördüncü 3 ayda yüzde 10 zam istendi.

2025 yılın için ise;

ilk 6 ayda yüzde 25, 

ikinci altı ayda yüzde 15 zam talep edildi.