Türkiye Toplu Konut İdaresi (TOKİ), uygun fiyatlı konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için yeni bir kampanya başlattı. Resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuruya göre, ayda 4 bin 732 TL taksitle 3+1 konutlar satışa sunulacak.

Başvuru süreci ve koşullar

TOKİ'nin sunduğu bu fırsattan yararlanmak isteyen vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, başvurdukları projenin bulunduğu il sınırları içinde en az bir yıl ikamet etmiş olmaları veya o ilin nüfusuna kayıtlı olmaları gerekiyor. Şehit aileleri, terör, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimler için ise en az üç yıl ikamet şartı aranıyor.

Bakan Işıkhan duyurdu: O işlemler artık dijital oluyor Bakan Işıkhan duyurdu: O işlemler artık dijital oluyor

Başvuru sahiplerinin, eşleri ve velayetleri altındaki çocukların TOKİ'den daha önce konut satın almamış olmaları ve tapuda kayıtlı bağımsız bölümlerinin veya müstakil konutlarının olmaması gerekiyor.

Yaş ve gelir şartları

Başvuruda bulunacak kişilerin 25 yaşını doldurmuş olmaları ve aylık hane halkı gelirlerinin net 34.000 TL'yi aşmaması gerekiyor. Eşi vefat etmiş çocuklu dul bayanlar için yaş şartı aranmıyor.

Tek başvuru kuralı

Her hane halkı adına sadece bir adet başvuru yapılabilecek. Birden fazla başvuru yapılması durumunda tüm başvurular geçersiz sayılacak.

1000 TL başvuru ücreti ve iade koşulları

Başvurular için 1000 TL başvuru ücreti ödenmesi gerekiyor. Bu ücret, başvuru yapan ve kurada ismi çıkan vatandaşların peşinat bedelinden düşürülecek. Kurada ismi çıkmayanların ücretleri ise kısa sürede iade edilecek.