Türkiye genelinde 5 bin 296 konutun satışa sunulacağı açıklandı. TOKİ tarafından yapılan resmi açıklama ile Çorum'dan İstanbul'a, İzmir'den Nevşehir'e kadar pek çok il ve ilçede farklı özelliklerde konut projeleri yapılacağı bilgisi verildi. Başta aileler olmak üzere, konut sahibi olma hayali kuran pek çok birey için bu projeler, uygun taksit seçenekleri ile önemli bir fırsat niteliği taşıyor.

Bakan Şimşek, Merkez Bankası'nın brüt rezervinin arttığını açıkladı Bakan Şimşek, Merkez Bankası'nın brüt rezervinin arttığını açıkladı

Özel projeler ve konut sayıları

Projeler ve konut sayılarına dair ayrıntılar, TOKİ'nin resmi sayfasında yer buldu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa-Avcılar Yerleşkesi İnşaat ve Çevre Mühendisliği, Mühendislik Fakültesi ve Veterinerlik Fakültesi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi gibi eğitim ve toplu konut projelerinin yanı sıra, İstanbul Kadıköy, İzmir Kiraz, Eskişehir İnönü gibi pek çok ilçede de çeşitli konut projeleri hayata geçirilecek. Proje kapsamındaki konut sayıları ve detaylarını TOKİ'nin resmi sayfasında inceleyebilirsiniz.

Konut projelerinin dağılımı ve özellikleri

Örneğin; Eskişehir İnönü İlçesi'nde İsmetpaşa Mahallesi'ne 126 konut, 2 dükkanlı ticaret ve 1 adet cami inşa edilecek. Ayrıca Nevşehir Kozaklı İlçesi Bahçelievler Mahallesi'nde 168 konut ve 1 adet 3 dükkanlı ticaret merkezi inşa edilerek altyapı ve çevre düzenlemesi tamamlanacak. Benzer şekilde Kayseri İncesu İlçesi'nde, Garipçe Mahallesi 6. Etap'ta 190 konut ve 1 adet 3 dükkanlı ticaret merkezi yapımı planlanıyor. Projelerin tam listesi ve ayrıntıları TOKİ'nin internet sitesinde bulunmakta.

Başvurular ve taksit seçenekleri

Henüz başvuruların başlamadığı bu konut projeleri için taksit seçenekleri 4-5 bin TL arasında değişiyor. İhalenin önümüzdeki haftalarda yapılması planlanan projelerde, ihalenin ardından inşaatlara derhal başlanacak ve 400 gün içinde konutlar yeni sahiplerine teslim edilecek. Vatandaşların Aralık ayında başlaması beklenen başvurular için TOKİ'nin resmi internet sitesini takip etmeleri, başvuru şartlarını ve gerekli belgeleri öğrenmeleri önem taşıyor.