Yerli otomobil üreticisi Togg, elektrikli otomobil pazarında dikkat çekici bir başarıya imza attı. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin (ODMD) yayınladığı verilere göre, Togg'un Kasım ayı içinde gerçekleştirdiği toplam araç teslimatı 4 bin 401 adet oldu. Bu rakam, aynı dönemde elektrikli otomobil devi Tesla'nın gerçekleştirdiği 900 araçlık teslimatın neredeyse beş katı büyüklüğünde.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 Emniyet görevlisi gözaltına alındı Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 Emniyet görevlisi gözaltına alındı

2023 Satış Rakamlarında Togg Önde

Yılın geneline bakıldığında ise, Togg'un 2023 yılı içerisindeki toplam teslimat sayısı 13 bin 572'ye ulaşırken, Tesla'nın aynı dönemdeki satışları 11 bin 600 adette kaldı. Ayrıca sektör temsilcileri, bu rakamların Togg'un sadece yerel pazarda değil, global elektrikli araç sektöründe de önemli bir oyuncu haline geldiğinin bir göstergesi olarak yorumladı.

Diğer Markaların Durumu

Aynı raporda, Kasım ayında BYD'nin 552 araçlık teslimatıyla piyasaya giriş yaptığı belirtilirken, diğer bir elektrikli araç üreticisi Skywell'in 2023 yılı birikimli satışlarının ise 2 bin 541 adet olduğu kaydedildi.