Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar

Türkiye'nin yerli otomobili olan TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu), ikinci el satış sitelerinde yer almaya başladı. TOGG kullanıcıları, sahip oldukları araçları ikinci el olarak satılığa çıkardı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ağustos ayının ilk yarısında teslim edilen TOGG sayısının temmuz ayının toplamını aştığını, toplamda 2 binden fazla TOGG'un yollarda olduğunu açıkladı.

Ancak Ticaret Bakanlığı, 6 Temmuz'da İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte değişiklik yaparak, ikinci el araçların üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde fiyatla ilan yoluyla pazarlanmasına 1 Ocak 2024'e kadar kısıtlama getirdi. Buna göre, ikinci el araçlar sıfır araç fiyatının üzerinde satılamıyor.

TOGG ikinci el araçların fiyatlarında da bu kısıtlamadan etkileniyor. İkinci el TOGG ilanlarında araç fiyatları 1 milyon 450 bin ile 1 milyon 600 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Ancak bazı araç satıcıları bu kısıtlamayı aşmak için çeşitli yollar aramaktalar. Özellikle "ekstralar" bahanesi ile fiyat kısıtlamalarının üzerine çıkmaya çalışıyorlar.

TOGG'un en popüler modellerinden biri olan T10X'in sıfır fiyatları ise V1 RWD Standart Menzil için 1 milyon 227 bin 500 TL, V2 RWD Standart Menzil için 1 milyon 329 bin 500 TL ve V2 RWD Uzun Menzil için 1 milyon 563 bin 500 TL olarak belirlenmişti.