Türk Hava Yolları (THY), büyüme planları doğrultusunda 8 bin yeni personel alımı yapacağını duyurdu. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat'ın son dakika açıklamasına göre, yeni işe alımlar arasında 600 pilot da olacak.

İBaşvuru Süreci

2022'de 93.4 milyon yolcu taşıyan ve bu yıl yolcu ve kargo hizmetlerinde yüzde 14 büyümeyi hedefleyen THY, mevcut 82 bin çalışan sayısını yüzde 10 oranında artırmayı planlıyor. Bolat, "Daha önceki başvurular üzerinden işe alım sürecimiz devam ediyor. Kabin memuru alımı için Nisan ayında ilana çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Bilet Fiyatları

Bolat, yılbaşındaki ücret artışlarına rağmen THY'nin bilet fiyatlarını yüzde 10 bile artırmadığını vurguladı. Fiyat politikasının rekabetçi olduğunu belirterek, "Van'dan günde 40 otobüs dolusu yolcu taşıyoruz ama fiyatları artırmadık" dedi.

Eren Bülbül'ün Annesi Ayşe Bülbül'ün Yüreğindeki Ateş Dinmiyor: Bir Buruk Anneler Günü Eren Bülbül'ün Annesi Ayşe Bülbül'ün Yüreğindeki Ateş Dinmiyor: Bir Buruk Anneler Günü

İstanbul Havalimanı'na Uçan Yabancı Firmalarla Rekabet

İstanbul Havalimanı'na uçan yabancı havayolu şirketlerinin sayısının 100'ü bulması konusunda Bolat, daha fazla yabancı firmanın gelmesini istediklerini ve bu durumun THY'ye de yaradığını söyledi.