THY, üniversite öğrencilerine yönelik "Take-Off 101 Programı" ile part-time çalışma imkanı sunacak. Program, lisansın son yıllarında öğrenim gören genç yeteneklere, THY'nin global operasyonlarında deneyim kazanma fırsatı verecek. Adayların T.C. vatandaşı veya mavi kart sahibi olması, belirli bir akademik başarıya sahip olması ve İstanbul'da bulunan ofislerde haftada en az iki gün çalışabilmesi gerekiyor. Başvurular 10 Mart'a kadar devam edecek.

Lisans Mezunlarına

Yeni mezunlar ve son sınıf öğrencileri için tasarlanan bir diğer program, adaylara THY bünyesinde güçlü bir kariyer başlangıcı yapma imkanı sunulacak. Bu programa başvuracak adayların T.C. vatandaşı veya mavi kart sahibi olması, belirli bir akademik düzeyde olması ve iyi derecede İngilizce bilmesi gerekmektedir. Yurt dışı üniversitelerden mezun olan adaylar için YÖK denklik belgesi zorunluluğu bulunuyor. Başvurular 10 Mart 2024 tarihine kadar alınacak.

Gelir Yönetimi ve Diğer Pozisyonlar

THY, ayrıca gelir yönetimi gibi spesifik alanlarda da personel alımı yapacak. Mühendislik, işletme ve ekonomi gibi farklı disiplinlerden mezun adaylar arasından seçim yapılacak. Adayların belirli bir çalışma tecrübesine sahip olması ve iyi derecede İngilizce bilmeleri bekleniyor. Bu pozisyon için başvurular 27 Şubat'a kadar devam edecek.

Pilot Adayları için Özel Programlar

THY, pilot adayları için de özel yetiştirme programları sunuyor. II. Pilot adaylarından belirli yaş, eğitim ve sağlık kriterlerine uygun olmaları isteniyor. Yeni mezunlar veya yakında mezun olacak adaylar için ise, havacılık sektöründe pilot olarak kariyer yapma fırsatı tanıyan bir program bulunuyor. Adayların T.C. vatandaşı veya mavi kart sahibi olmaları ve belirli bir eğitim düzeyine sahip olmaları gerekiyor.

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Başvuru Süreci ve Detaylar

Adaylar, THY'nin kariyer sayfası üzerinden pozisyonlara başvuruda bulunabilirler. İlgilenen adaylar, THY Kariyer Sayfası üzerinden ilgili pozisyonlar hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve online olarak başvurularını yapabilirler.