Son zamanlarda Meksika’dan bir çok ülkeye Türk yolcuların alınmadığı sık sık konuşuluyordu. Konuya yönelik  THYVenezuela, Meksika, Kolombiya, Küba, Brezilya gidişli seyahatlerde yolcu izni için pasaport ve vize gerekliliği haricinde bazı ek denetimlerin ele alındığını belirtti. Söz konusu ek denetimler çerçevesinde yolcular için ülkeye giriş izni verilmeyeceği için uçuşa kabul sırasında benzer denetimlerin uygulanacağının altı çizildi. Havayolu şirketi ülkelere geçiş koşullarından herhangi birine uyulmaması konusunda, yolcuların ilgili uçuşa kabul noktasında sorunla karşılaşabileceklerini de vurguladı.
 

VENEZUELA İÇİN NOTER ONAYLI YAZI

Bu konu kapsamında THY internet adresinden ülkelere göre giriş koşullarına yönelik bir açıklama yaptı. Paylaşılan açıklamada, “Venezuela Karakas Simon Bolivar Havalimanı varışlı uçuşlar için dikkat edilmesi gereken kurallar, Yolcularımız Karakas Simon Bolivar Havalimanı’nı aktarma noktası veya Venezuela’ya giriş amacıyla kullanabilirler. Aktarma noktasında, Karakas Simon Bolivar Havalimanı’nda ülkeye giriş yapmadan aktarma uygulaması mevcut değildir. Ülkeye giriş için gerekli genel şartlar ise, Vize( Seyahat amacına uygun), Otel rezervasyonu (Ödemesi yapılmış ve sayahat sürecini kapsayan, dönüş bileti ve noter onaylı resmi davet yazısı gerekmektedir" şeklinde açıklama yapıldı.
 

MEKSİKA, BAGAJ KONTROLÜ

Yapılan yazılı duyuruda Meksika’da ise, yabancı otoriteler tarafından alınan kararda, ülkeye giriş için Meksika Elektronik onay belgesi (aynı belgenin tekrar kullanılmamak şartıyla), otel rezervasyonu ( ödemesi yapılmış ve seyahat sürecini kapsayan), dönüş bileti zorunluluğu yer alıyor. Tüm bunların dışında, uzun süreli konaklaması olup bagajı bulunmayan yolcular, ilk kez yurt dışına giden yolcular, beyan gösterdiği seyahat amacına uygun belgeleri yer almayan yolcuların ülkeye girişlerine de izin verilmeyecek.

KOLOMBİYA’YA GİRİŞ DÜZENLENDİ

Türkiye aracılığıyla Kolombiya’ya uçmak isteyen yolcular ise ülkeye giriş koşulları içinde otel rezervasyonu, gidiş ve dönüş yolculukları için aynı PNR’da yer alan dönüş bileti (Bilet tarihinin vize gerektiren ülkeler için vize gereklilik süresinin içinde olması koşuluyla) ve transit uçuş olması durumunda transit süresinin 24 saatten az olması önem arz ediyor. Ülkeye girişi öncesinde kabul edilmemiş olan, uzun süreli kalacak ve olup bagajı bulunmayan, beyan ettiği seyahat amacına uygun belgeleri taşımayan yolcuların ise ülkeye girişleri reddedilecek.

PANAMA İÇİN UYARI!
Duyuruda, Panama hakkında ise, THY uçağıyla Panama’ya uçacak yolcular ise, son varış noktası olan Panama üzerinden aktarma yapacak yolcular için geçerli vizesi olması (vize gerektiren ülkeler için ), gidiş dönüş yolculuklar için dönüş bileti, otel rezervasyonu ve transit uçuşlar için aktarma süresinin 12 saati geçmemesi şartlarını sağlaması gerekiyor. Bunun yanı sıra, uzun süreli konaklaması olup bagajı bulunmayan, beyan ettiği seyahat amacına uygun belgeleri taşımayan ve Panama varışında gümrük polisi mülakatında doğru yanıtları veremeyen yolcuların ülkeye alınmayacağı belirtildi.

Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu


İLK DEFA YURT DIŞINA GİDEN KÜBA’YA ALINMAYACAK

Yapılan duyuruda, Küba’ya uçacak yolcuların, gidiş-dönüş ve transit yolculuklar için dönüş bileti, otel rezervasyonu şartı bulunuyor. Ayrıca Küba’ya gitmek isteyen yolcuların uzun süreli konaklaması olup, bagajı bulunmaması, beyan ettiği seyahat amacına uygun belgeleri taşımaması, ilk kez yurt dışına çıkması ve kalış süresince yeterli olacak nakit veya geçerli kartı yoksa eğer Küba’ya girişlerine izin verilmeyeceği ifade edildi.

BREZİLYA’NIN ŞARTLARI
Brezilya’ya gitmek isteyen yolcular için ise gidiş-dönüş ve transit yolcular için dönüş bileti, otel rezervasyonu, transit uçuşlar aktarma süresinin 24 saati geçmemesi şartı isteniyor. Ayrıca ülkeye uzun süresi kalacak olup bagajı bulunmayan, söz konusu seyahate uygun belgeleri taşımayan, ilk defa yurt dışına giden ve kalış süresince yeterli olacak nakit veya geçerli kredi kartı olmayan yolcuların ülkeye alınmayacak.