Türk Hava Yolları , geniş gövdeli uçaklarla sefer düzenlemeye başladığı Yeni Ercan Havalimanı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) taşıdığı yolcu sayısını yüzde 16 artırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Temmuz'da açılışı yapılan, KKTC'nin en büyük havalimanı olan Ercan Havalimanı, geniş gövdeli uçakların inişine olanak sağlayarak turizmi destekliyor.

Yeni pisti ve terminaliyle öne çıkan Ercan Havalimanı, THY'nin İstanbul-Ercan hattında günde 7 sefer düzenlemesine imkan tanıdı. Bu gelişme, 280 bin olan koltuk kapasitesini 301 bine çıkaran THY'nin yolcu sayısının geçen yıla göre yüzde 16 artmasına katkı sağladı.

THY, KKTC Turizm Bakanlığı ile işbirliği yaparak Türkiye çıkışlı yolculara avantajlı bilet fiyatları sunuyor. Yeni Ercan Havalimanı, daha fazla yolcu kapasitesi, geniş gövdeli uçakların kullanımı ve uygun bilet fiyatlarıyla turizme canlılık kazandırıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü ataması yapıldı İlçe Milli Eğitim Müdürü ataması yapıldı

Yeni terminali, uzatılan pisti ve son teknoloji donatılarıyla dikkat çeken Ercan Havalimanı, KKTC'nin turizm potansiyelini artırarak bölge ekonomisine olumlu katkı sağlıyor. Yatırımların devam etmesiyle birlikte Ada'nın turizm altyapısı güçlenirken, geniş gövdeli uçakların inmesi bilet fiyatlarını da olumlu etkiliyor.