Türk Hava Yolları (THY), bu yıl içerisinde 8 bin yeni personel almayı planlıyor. Yapılan açıklamaya göre, bu işe alımların 600'ü pilot pozisyonlarına yönelik olacak. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, daha önceki başvurular üzerinden işe alım sürecinin devam ettiğini ve kabin memuru alımı için nisan ayında ilan yapacaklarını belirtti.

Geçtiğimiz yıl 93,4 milyon yolcu taşıyan THY, bu yıl yolcu ve kargoda yüzde 14 büyümeyi hedefliyor. Bu büyümeyi gerçekleştirmek amacıyla istihdamı artırmayı planlayan şirket, mevcut 82 bin çalışan sayısını yüzde 10 artırarak hedefine ulaşmayı amaçlıyor. Ahmet Bolat, işe alacakları 8 bin yeni çalışandan 600'ünün pilot olacağını açıkladı.

THY'nin büyüme stratejileri arasında, 11 hedef ülkede tanıtım faaliyetleri ile nitelikli turist sayısını artırmak da bulunuyor. Bu ülkeler arasında ABD, Kanada, Meksika, Avustralya, Singapur, Endonezya, Tayvan, Malezya, Çin, Japonya ve Güney Kore yer alıyor. THY'nin hedefi, bu ülkelerden gelen turist sayısını artırarak 10 milyon turisti ve 30 milyar dolar geliri yakalamak.

THY'nin gelecek on yıla dair hedefleri arasında dünyanın en geniş 9. filosundan beşinci sıraya yükselmek, uçuş noktalarını 245'ten 400'e çıkarmak ve 2033'te 171 milyon yolcu taşımak yer alıyor. Bu hedeflere ulaşmak için sipariş ettikleri uçaklarla filolarını 2033'e kadar 810 uçağa çıkarmayı planlıyorlar.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Bolat, şirketin Türkiye ekonomisine olan katkısını da vurgulayarak, geçen yıl 56 milyar dolarlık katkı sağladıklarını belirtti. Bu katkının 2028'de 101 milyar dolara, 2033'te ise 144 milyar dolara ulaşması hedefleniyor.

Konut fiyatlarında düşüş devam edecek mi? Konut fiyatlarında düşüş devam edecek mi?

Ayrıca, Bolat, Türkiye'nin tarih, kültür, din ve medeniyet varlıklarını tanıtarak nitelikli turist çekmeye çalışacaklarını ve bu kapsamda Göbeklitepe gibi önemli değerleri uçaklarında tanıtacaklarını ifade etti. Blogger tanıtımlarının da önemine değinen Bolat, bu tür etkinliklerin Türkiye'nin turizmine olumlu katkılar sağladığını belirtti.

Son olarak, İstanbul Havalimanı'na yönelik açıklamalarda bulunan Bolat, İstanbul'a uçan yabancı firmaların sayısının 100'ü geçtiğini ve bu konuda daha fazla firma gelmesini teşvik ettiklerini söyledi. Bu durumun frekans artışı sağlayarak uzak pazarlardan gelen yolcuların taşınmasına katkı sağladığını söyledi.