Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trabzonspor - Fenerbahçe maçının son düdüğünden sonra yaşanan olaylara ilişkin disiplin sevklerini duyurdu.

TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, sevkler şu şekilde:

1. Trabzonspor A.Ş. Kulübü, 17.03.2024 tarihinde oynanan Trabzonspor A.Ş.-Fenerbahçe A.Ş. Trendyol Süper Lig maçındaki saha olaylarından dolayı ve talimatlara aykırı hareketi sebebiyle PFDK'ya sevk edildi.

Trabzonspor A.Ş. Kulübü antrenörü Egemen Korkmaz, aynı maçta yaşanan kavgadan dolayı tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildi.

2. Fenerbahçe A.Ş. Kulübü futbolcusu Bright Osayi Samuel, aynı maçtaki kavgalardan dolayı tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildi.

Fenerbahçe A.Ş. Kulübü futbolcuları Jayden Quinn Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat, aynı maçtaki sportmenliğe aykırı hareketler ve kavgalar nedeniyle tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildi.

Fenerbahçe A.Ş. Kulübü görevlileri Kürşat Çiftlik ve Okan Özkan, aynı maçtaki kavgalardan dolayı tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildi.

Ne olmuştu?

Özgür Özel ve Erdoğan Görüşmesinin Tarihi Belli Oldu Özgür Özel ve Erdoğan Görüşmesinin Tarihi Belli Oldu

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 yenmişti. Ancak maç sonrasında saha içinde arbede yaşandı.

Maçın son düdüğüyle birlikte Fenerbahçeli oyuncular ve teknik ekip, galibiyeti kutlamak için saha ortasında toplandı. Ancak bu sırada Trabzonspor taraftarları, güvenlik güçlerinin müdahalesine rağmen sahaya inerek olayların çıkmasına neden oldu. Saha içindeki karmaşa sırasında Fenerbahçeli futbolcular ile taraftarlar arasında arbede yaşandı. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle sarı-lacivertli oyuncular soyunma odasına gitmek zorunda kalmıştı.