Tezgahlarda son zamanlarda bir hareketlilik başladı. Denizlerdeki av yasağının sona ermesiyle birlikte balık bolluğu yaşanıyor. Peki, bu sezon tezgahlarda en popüler olan balıklar hangileri ve kilogram fiyatları nedir? Tüm bu soruların cevabını ve balıkçıların yorumlarını sizler için derledik.

Denizlerden taptaze balıklar tezgahlara indi

Sonunda tüm balıkseverlerin merakla beklediği an geldi. Denizlerdeki av yasağının sona ermesiyle birlikte tezgahlarda balık çeşitliliği artmaya başladı. Torik 350 lira, zargana 150 lira, hamsi, mezgit ve istavrit ise 75 lira, çupra ve levrek ise kilogram başına 160 liradan alıcılarını bekliyor.

Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı

Hamsi, mezgit ve istavrit tezgahların gözdesi

Balıkçı Turgay Memiş, sezonun bu yıl hamsi, mezgit ve istavritin tezgahları süsleyeceğini belirtiyor. Memiş, "Bu sene hamsinin bol olacağını tahmin ediyoruz. Havalar soğuk olursa bizim için o kadar iyi olur. Balık sıcağı sevmez, havalar soğudukça balığın artmasını bekliyoruz. Bu yıl Karadeniz halkı bol hamsi ve mezgit yiyecek gibi görünüyor. Fiyatlar da çok uygun." şeklinde duygularını dile getiriyor.

Palamudun durumu ne?

Ancak her balık türünde bu bolluğun yaşanmadığı da bir gerçek. Balıkçı Mehmet Örseloğlu, şu ana kadar palamudun tezgahlarda az miktarda yer bulduğunu belirtiyor.