Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Türkiye'de Model Y aracının envanter bölümünde büyük indirimler sunuyor. Model Y, Türkiye'de büyük bir ilgi görmüş ve 10 binin üzerinde satış rakamına ulaşarak Türkiye'nin en çok satılan elektrikli otomobili olmuştu. Bugün, Tesla Türkiye, envanterdeki Model Y'lerde 400 bin TL'ye kadar indirimlerle dikkat çekiyor.

Tesla, dünya genelinde yaptığı indirimlerin ardından Türkiye'deki Model Y fiyatlarını da düşürdü, ancak bu indirimler sadece "Envanter" kısmındaki stoklar için geçerli. Normal satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Envanter bölümü, daha önce sipariş verilen veya sertifikalı ikinci el Tesla araçlarını almayı amaçlayan bir bölüm olarak tanıtıldı ve bu sayede müşteriler sıra beklemeden araçlara ulaşma imkanı buluyor.

Tesla'nın Envanter sayfasında Model Y'lerin indirimli fiyatları yansıtıldı. Şirket, envanterde bulunan onlarca aracın fiyatında 400 bin TL'yi aşan indirimler gerçekleştirdi. Model Y fiyatları, 2 milyon 330 bin TL ile 3 milyon 297 bin TL arasında değişiyor.

Örneğin, Model Y Long Range çift motor modelinin fiyatı 2 milyon 765 bin TL'den 2 milyon 334 bin TL'ye kadar indirildi. Farklı renkler ve donanım seçeneklerine sahip diğer Model Y'lerde de yüzbinlerce lira değerinde indirimler bulunuyor.