Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, tüketicileri bazı ambalajlı ürünlerdeki gramaj hilelerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Palandöken, bu hilelerin gıda ve zorunlu tüketim malları gibi ürünlerde özellikle fiyat artışları nedeniyle kullanıldığını ve bu sayede tüketicinin gizli zamlara maruz kaldığını ifade etti.

Gramaj Düşürülerek Gizli Zam Yapılıyor


TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, bazı ambalajlı ürünlerde gramajın düşürülüp fiyatın aynı tutularak gizli zam yapıldığını vurguladı. Özellikle gıda, temizlik ve kişisel bakım ürünleri gibi tüketim mallarında yaşanan fiyat artışlarının üreticileri kar marjlarını artırmaya yönelttiğini belirten Palandöken, bu durumun tüketicinin farkında olmadan daha az ürün alarak aynı miktarda para ödemesine neden olduğunu dile getirdi.

Tüketici Mağdur Ediliyor


Bendevi Palandöken, ambalajlı ürünlerdeki gramaj hilelerinin bir tür gizli zam olarak kabul edilebileceğini söyledi. Tüketicinin bu hileden habersiz şekilde mağdur edildiğini belirten Palandöken, vatandaşların böyle durumlarda yasal haklarını korumaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, özellikle gıda ve zorunlu tüketim malları gibi ürünler için yasal çerçevede gramaj standardının getirilmesi gerektiğini ifade etti.