Tekirdağ merkezli olarak gerçekleştirilen operasyonda, bölücü terör örgütü PKK-KCK'nın dağ kadrosundaki üst düzey yöneticilerinin yakın koruma ekibinden olduğu belirtilen 8'i kadın 24 kişi hedef alındı. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda, aylar süren teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilerin ev ve işyerlerine şafak baskını düzenlendi. Operasyon, Tekirdağ, İstanbul, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale illerini kapsayan 5 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden biri, PKK-KCK'nın üst düzey yöneticilerinden Duran Kalkan'ın uzun yıllar korumalığını yapmış olduğu ve 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde Yeşil Sol Parti adına okullarda gözlemci olarak görev aldığı belirtildi. Diğer şüphelilerin ise Tekirdağ, İstanbul, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale'de örgütün şehir yapılanmasında aktif faaliyet yürüttüğü ifade edildi.

IMF Raporu: Türkiye, Kişi Başına Gelirde Dünya Ortalamasının Altına Düştü IMF Raporu: Türkiye, Kişi Başına Gelirde Dünya Ortalamasının Altına Düştü

Aramalar sonucunda örgütsel dokümanların yanı sıra çok sayıda dijital materyalin ele geçirildiği bildirildi. Şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da operasyonla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Soylu, "Bugün şafak vaktinde, Tekirdağ merkezli 5 ilde yaptığımız eş zamanlı operasyonda: Terörist başı Abbas kod adlı Duran Kalkan'ın yakın korumalığını yapan ve aynı zamanda 14 Mayıs'ta, Yeşil Sol Parti'nin sandık müşahidi olan kişinin de bulunduğu toplam 24 kişi gözaltında alındı" şeklinde ifade etti.