Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şehir içi toplu taşıma ve deniz yolu taşımacılığı sektöründe çalışan esnafların gelirlerinde önemli bir artış yapılacağını duyurdu. Bu müjdeli haber, milyonlarca kişiye maddi anlamda büyük bir rahatlama sağlayacak ve daha adil bir ücretlendirme sistemi oluşturulmasına olanak tanıyacak.

Bakan Yanık, gelir desteği ödemelerinde yapılacak yüzde 70'lik zamın hakkaniyetli bir düzenleme olduğunu belirtti. Şehir içi toplu taşıma ve deniz yolu taşımacılığı sektöründe çalışan esnafların ücretlerinin artırılması taleplerini dikkate alarak, geçmiş yıllarda yapılan ücret artışlarının güncellenmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız

Yeni düzenlemeler, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, şehir içi özel deniz yolu ulaşımı için yapılan ödemeler 2.250 TL'den 3.275 TL'ye, Ankara ve İstanbul'da şehir içi toplu taşıma için yapılan ödemeler 2.992 TL'den 4.500 TL'ye, diğer büyük şehirlerde şehir içi toplu taşıma için yapılan ödemeler 2.250 TL'den 3.375 TL'ye, büyükşehir belediyesi olmayan illerde ise şehir içi toplu taşıma için yapılan ödemeler 1.800 TL'den 2.800 TL'ye yükseltildi.

Bu düzenlemeyle birlikte, gelir desteği ödemeleri 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren zamlı olarak yapılacak. Bakan Yanık, bu adımın sektörde çalışanların yaşam standartlarını iyileştirme ve sürdürülebilirliklerine katkı sağlama amacını taşıdığını vurguladı. Ayrıca, engelliler ve yaşlılar için uygulanan ücretsiz seyahat imkanının da devam edeceğini belirtti.

Gelir desteği ödemelerine yapılan yüzde 70'lik zam, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın liderliğindeki çalışmaların bir sonucu olarak gerçekleşti.