Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun sürdürdüğü toplantılar neticesinde asgari ücrete büyük zam gelmiş, yapılan zam ile yeni asgari ücret 11 bin 402 lira olmuştu.

maaszampara-1475917_2

Asgari ücrete gelen yüzde 34'lük zamla birçok kalemdeki fiyatlandırmalara da zam gelmiş oldu. Kariyer Kapısı kapsamında yürütülen Ulusal Staj Programı ile gençler staj yapmakta. Nisan ayında başlatılan Ulusal Staj Programı ile gençler kendi alanlarında yazın staj yapabiliyorlar. Cumhurbaşkanlığı tarafından 10 ve daha fazla çalışanı olan işletmelerde gençlere staj fırsatı verme şartı getirilmişti.

para-8

Bir işletmede bulunan çalışan sayısının yüzde 5'i kadar stajyer genç bulunmak zorunda. O işşletmelerde çalışan stajyer gençler, asgari ücretin yüzde 30'u kadar ödenek almak zorunda. Gençlerin ücretleri, o senenin belirlenen asgari ücretinin yüzde 30'u bulunularak tespit ediliyor.

İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı

ev-hanimlari-kara-kara-dusunmeyin-devletten-ev-hanimlarina-buyuk-mujde-her-ay-karsiliksiz-1100-tl-odeme-yapilacak-basvuruda-acele-eden-parayi-kapacak-444942044

Alınan karara göre 20 ve daha fazla  çalışanı olan işletme stajyere en az yüzde 30, 20'den daha az çalışanı olan işletmeler ise stajyerlere yüzde 15'ten az ücret ödeyemez.

paradk-rDvb_cover-1

Mesleki Eğitim kapsamında kalfalar 5 bin 701 lira ücret alacak. Kamu kuruluşlarında staj yapanlar ise yeni asgari ücret olan net  11.402 TL lira alacak.